Të punosh në Itali

Të gjesh një pune është një nga qëllimet kryesore kur mbërrin në një vend të ri. Por shpesh nuk është e lehtë dhe kërkon shumë kohë. Mund të ndodhë që të kërkosh shumë, por të mos gjesh asgjë. Gjetja e një mundësie punësimi varet nga shkaqe të ndryshme, duke përfshirë ktu dhe situatën ekonomike të vendit. Megjithatë, ka disa informacione dhe këshilla të dobishme që do të ndihmojnë.

Përgatitu për intervistën e punës

Intervista e punës (ose colloquio di lavoro) është një takim mes punëkërkuesit dhe punëdhënësit për të njohur njëri-tjetrin dhe për…

Zbulo më shumë >

Fillimi i një pune të re

Fillimi i një pune të re është shumë stimulues sepse të jep mundësinë të rifillosh nga e para dhe të…

Zbulo më shumë >

Zyra e Punës (Centro per l’Impiego)

Centro per l’Impiego (zyra e punësimit) është një zyrë publike që ofron shërbime falas për të ndihmuar në punësimin dhe…

Zbulo më shumë >

Si të përgatitesh për të kërkuar punë

Të kërkosh për një punë është përvojë e vështirë për të gjithë madje ndonjëherë edhe dekurajuese. Me sigurisht bëhet dhe…

Zbulo më shumë >

Platforma ALMA: instrumente për të kërkuar një pune

Zbulo ALMA, platformën që mund të ndihmojë të arrish qëllimet e tua profesionale! Çfarë është platforma ALMA? Ne të ItaliaHello…

Zbulo më shumë >

Pyetjet më të përdorura në një intervistë pune

Pasi të kesh marrë ftesën për intervistën e punës, duhet të përgatitesh për të. Gjatë intervistës, intervistuesi do të bëjë…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!