Shëndeti në Itali

Në Itali të gjithë njerëzit, italianë dhe të huajt, kanë të drejtë të marrin shërbim mjekësor. Për të marrë të gjithë kujdesin që të nevojitet, është shumë e rëndësishme që të dish se si funksionon i gjithë sistemi shëndetësor italian. Për shembull, të dish se si të kesh një mjek, ku të blesh ilaçet, si të rezervosh një vizitë tek mjeku, etj. Në këtë seksion do të gjesh informacione të dobishme për të kuptuar se si mund ti përdorësh këto shërbime.

Sistemi Shëndetësor Kombëtar Italian – Nivelet e shërbimeve

Shërbimet shëndetësore që mund të përdorësh ndryshojnë në varësi të llojit të dokumenteve që ke. Nëse je i huaj pa dokumenta,…

Zbulo më shumë >

Centro Unico di Prenotazione (CUP): si të rezervosh vizitat dhe ekzaminimet mjekësore

Duhet të kontaktosh Centro Unico di Prenotazione (CUP) nëse ke nevojë të rezervosh vizita ose ekzaminime të kërkuara nga mjeku…

Zbulo më shumë >

Ticket shëndetësor: kur dhe si paguhet

Çfarë është ticket? Ticket, që në anglisht do të thotë biletë, është një shumë parash që duhet të paguash pasi…

Zbulo më shumë >

Tessera sanitaria – Karta shëndetit

Çdo person që jeton në Itali ka të drejtë të marë shërbim shëndetësor nga Shteti.  Shtetasit e huaj jo të…

Zbulo më shumë >

Llojet e ilaçeve dhe ku ti blesh

Ku ti blej ilaçet?  Në Itali Ilaçet blihen në çdo farmaci. Ato nuk mund të blihen në asnjë vende tjera.…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!