Ligjet italiane

Të kuptosh cilat dokumente të nevojiten për të jetuar, punuar ose studiuar në Itali dhe si ti bësh ato mund të jetë e vështirë. Shpesh, procedurat janë të gjata dhe komplekse. Megjithatë, është e rëndësishme të dish çfarë duhet të bësh për të marrë, për shembull, një leje qëndrimi. Në këtë seksion do të gjesh informacionet e nevojshme për të mësuar se ku dhe si të bësh kërkesat dhe me kë të kontaktosh nëse ke nevojë për ndihmë.

Permesso di soggiorno per lavoro domestico (leje qëndrimi për punë shtëpijake)

Permesso di soggiorno per motivi di lavoro domestico (leja qëndrimit për motive pune shtëpijake) i jepet shtetasve të huaj që…

Zbulo më shumë >

Permesso di soggiorno per lavoro autonomo (Leje qëndrimi për punë të pavarur)

Permesso di soggiorno per motivi di lavoro autonomo (leje qëndrimi për punë të pavarur) i jepet qytetarëve të huaj që…

Zbulo më shumë >

Permesso di soggiorno per motivi familiari (leje qëndrimi për arsye familjare)

Permesso di soggiorno per motivi familiari (leja e qëndrimit për arsye familjare) i lejon anëtarët e familjes së një shtetasi…

Zbulo më shumë >

Permesso di soggiorno per lavoro subordinato (leje qëndrimi për punësim)

Permesso di soggiorno per motivi di lavoro subordinato (leje qëndrimi për arsye pune) i jepet qytetarit të huaj që angazhohet…

Zbulo më shumë >

Sa duhet të paguaj për të marrë ose rinovuar permesso di soggiorno (lejen e qëndrimit)?

Kur permesso di soggiorno (leja qëndrimit) e juaj është gati të skadojë, duhet të aplikosh për rinovim të paktën 60…

Zbulo më shumë >
Ricongiungimento familiare

Si të aplikosh për ricongiungimento familiare (bashkim familjar)

Nëse vjen nga një vend jashtë Bashkimit Evropian dhe je i pajisur me carta di soggiorno (leje qëndrimi afatgjatë në…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!