Arsimi në Itali

Në Itali, arsimi, pra mundësia për të shkuar në shkollë, është një e drejtë e njohur për të gjithë njerëzit, italianë dhe të huaj. Prindërve u kërkohet të dërgojnë fëmijët e tyre në shkollë me ligj. Shkolla italiane mund të ketë një organizim të ndryshëm nga ai i vendit tuaj të origjinës. Zbuloni se si funksionon shkolla në Itali dhe si të regjistroni fëmijët tuaj.

Udhëzues për njohjen e titujve të studimit të huaj në Itali

Nëse dëshiron të punosh në Itali, mund të ketë nevojë të njihesh diplomat dhe përvojat që ke fituar në vendin…

Zbulo më shumë >

Çerdhja dhe kopshti – nido e asilo

Nido (çerdhe) dhe asilo (kopësht) janë shkolla që kujdesen për fëmijët nga 3 muajsh deri në 6 vjeç deri kur…

Zbulo më shumë >

Shkolla e mesme e lartë – scuola superiore

Shkolla e mesme e lartë (scuola superiore ose scuola secondaria di secondo grado) është shkolla që vjen pas shkollës 8-vjeçare (scuola…

Zbulo më shumë >

Shkolla e mesme e ulët – scuola media

Shkolla e mesme e ulët ose scuola media, është shkolla nga 11 deri në 14 vjeç. Quhet “e mesme” sepse…

Zbulo më shumë >

Shkolla fillore – scuola elementare

Scuola elementare ( shkolla fillore ) është niveli i parë i arsimit të detyrueshëm për fëmijët e moshës 6 deri në…

Zbulo më shumë >

Arsimim dhe trajnim profesional – IeFP

Kurset IeFP, ose Istruzione e Formazione Profesionale në italisht, janë një lloj tjetër i arsimit të mesëm. Këto shkolla janë…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!