Të punosh në Itali

Njohja e ligjeve që kanë të bëjnë me punësimin dhe dokumentave që do të nevojiten për të punuar është shumë e dobishme. Në këtë mënyrë mund të kuptosh se si të punosh rregullisht në Itali dhe cilat janë të drejtat e tua. Në këtë seksion do të gjesh shumë informacione të dobishme për kontratat dhe ligjet rreth punësimit.

Certificazione Unica (CU): çfarë është dhe për çfarë shërben

Në Itali, për të aktivizuar disa procedura ose shërbime është e nevojshme të paraqesësh të ardhurat vjetore, personale apo familjare,…

Zbulo më shumë >

ISEE: çfarë është dhe për çfarë shërben

Për çfarë shërben ISEE? Të gjithë shtetasit italianë dhe të huaj me banim në Itali që kanë nevojë të marrin…

Zbulo më shumë >

Kontrata punësimit

Ligji në Itali thotë që çdo person për të punuar në mënyrë të ligjshme duhet të ketë një kontratë punësimi.…

Zbulo më shumë >

Dokumentet e nevojshme për të punuar në Itali

Nëse je një shtetas i huaj jo nga Bashkimi Europian (domethënë vjen nga një vend jashtë Bashkimit Evropian) dhe dëshiron…

Zbulo më shumë >

Listëpagesa (busta paga)

Busta paga (ose listëpagesa) është dokument shumë i rëndësishëm për një punëtor. Nëse je i punësuar me kontratë të rregullt,…

Zbulo më shumë >

Codice Fiscale (kodi fiskal)

Codice fiscale (kodi fiskal) është një dokument shumë i rëndësishëm në Itali që do të duhet për shumë gjëra, si…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!