Të punosh në Itali

Për të kërkuar një punë është shumë e rëndësishme të shpjegosh qartë se çfarë je në gjëndje të bësh, cilat janë aftësitë tua dhe çfarë ke studiuar. I gjithë ky informacion duhet të shkruhet në mënyrë të qartë dhe të mirëorganizuar. Mëso si të shkruash një CV dhe letër motivuese për të kërkuar punë në Itali.

Gabimet që duhen evituar në kurrikulum

Punëdhënësit ose rekrutuesit i kushtojnë vetëm disa sekonda kohë leximit të kurrikulumit tënd, për këtë arsye është shumë e rëndësishme…

Zbulo më shumë >

Modele kurrikulumi: disa nga modelet dhe cilin të zgjidhësh

Për të shkruar një kurrikulum vitae ka shumë modele të ndryshme që mund të përdoren. Nuk ka një model perfekt…

Zbulo më shumë >

Si të përgatisësh referencat kur aplikon për një punë

Referencat janë informacione rreth eksperiencave të punës dhe kompetencave të tua nga persona që njeh dhe me të cilat ke…

Zbulo më shumë >

Si të shkruajmë një letër motivimi

Qëllimi i lettera di presentazione (letër motivimi) është të shpjegojë shkurtimisht se kush je, eksperiencat e tua dhe pse mendon…

Zbulo më shumë >

Si të shkruash kurrikulumin (CV)

Kurrikulumi, i quajtur edhe Curriculum Vitae ose CV, është një përmbledhje e jetës tënde profesionale. CV është mundësia jote e…

Zbulo më shumë >

Job Clinic Online

Job Clinic Online është një platformë dixhitale për të ndihmuar njerëzit me prejardhje të huaj, refugjatë dhe azilkërkues të kapërcejnë…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!