Ligjet italiane

Personat që kanë lindur nga shtetas italianë bëhen automatikisht shtetas italianë. Por kjo nuk është mënyra e vetme për të marrë nënshtetësinë. Pas disa vitesh qëndrimi në Itali, mund të bëhen shtetas italianë edhe persona me prejardhje nga vende të tjera. Megjithatë, ka disa kërkesa që duhen plotësuar. Në këtë seksion do të mësosh se kur mund të marësh nënshtetësinë, si të aplikosh dhe informacione të tjera të dobishme nëse dëshiron të bëhesh shtetas italian.

Si të aplikosh për nënshtetësin Italiane

ALERTË: Para para kërkuar shtetësinë, sigurohuni që keni përditësuar lejen tuaj të qëndrimit të gjatë sipas ligjit të ri numër…

Zbulo më shumë >

Përgjigja pozitive: betimi

Pas marrjes së letrës me përgjigjen pozitive për aplikimin për nënshtetësi, do të duhet të bësh giuramento (betimin). Betimi është…

Zbulo më shumë >

Përgjigja negative: apelimi

Ka raste në të cilat rezultati i aplikimit është negativ, pra personi që ka aplikuar nuk merr nënshtetësinë. Rezultati negativ,…

Zbulo më shumë >

Fazat e aplikimit për nënshtetësi

Pasi dërgon aplikimin, Prefektura merr në shqyrtim kërkesën tënde. Me anë të SPID  ose ‘emri i përdoruesit’ mund të futesh…

Zbulo më shumë >

Shtetësia italiane

Shtetësia është dokumenti që të bën zyrtarisht shtetas italian, edhe nëse je shtetas i një vendi tjetër. Me shtetësinë përfton…

Zbulo më shumë >

Aplikimi për nënshtetësinë italiane në moshën 18 vjeçare (për personat e lindur në Itali)

Në Itali, ligji për nënshtetësinë bazohet në parimin ius sanguinis (e drejta e gjakut). Në bazë të këtij parimi nënshtetësia…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!