Kultura italiane

Të largohesh nga vëndi yt për të shkuar dhe për të jetuar në një vend tjetër do të thotë të mësosh shumë gjëra të reja. Jo vetëm që do të zbulosh një kulturë të re, por gjithashtu do të duhet të kuptosh se si funksionojnë shërbimet dhe aktivitetet përreth teje. Në këtë faqe do të gjesh informacione të dobishme për jetën e përditshme në Itali.

Aplikimi për case popolari (banesë sociale)

Case popolari ose banesat sociale janë shtëpi të ndërtuara nga Shteti dhe që Comune (komuna) i vënë në dispozicion të…

Zbulo më shumë >

Residenza, domicilio dhe ospitalità: cilat janë dallimet

Një person i huaj në Itali ka nevojë për një vend se ku të jetojë (një shtëpi) kjo i bën…

Zbulo më shumë >

Ku të kërkosh për shtëpi: agjensi imobiliare dhe webfaqe online

Të kërkosh një shtëpi ose një dhomë me qera mund të jetë e vështirë. Mund të marrë shumë kohë dhe…

Zbulo më shumë >

Kontrata e qerasë: çfarë nevojitet dhe si bëhet

Shtetasit italianë ose shtetasit me origjinë të huaj të pajisur me leje qëndrimi të rregullt mund të marrin me qira…

Zbulo më shumë >
Lezione di guida

Leje drejtimi

Për të drejtuar një makinë, një motoçikletë ose një kamion në Itali është e nevojshme të njohësh rregullat e qarkullimit…

Zbulo më shumë >
Ragazzi che aspettano la tramvia

Mjetet e transportit

Në përgjithësi, në Itali ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të mjeteve të transportit në dispozicion për të lëvizur nga një…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!