Udhëzues për njohjen e titujve të studimit të huaj në Itali

Fillimi në një vend të ri nuk është i lehtë. Procesi i njohjes së diplomën tënde mund të jetë i gjatë, kompleks, dhe jo gjithmonë falas. Kështu kemi zhvilluar një udhëzues falas dhe shumëgjuhësh për të të ndihmuar hap pas hapi në kërkesën për njohjen e titujve të studimit dhe kualifikimeve të tua profesionale.

Nëse dëshiron të punosh në Itali, mund të ketë nevojë të njihesh diplomat dhe përvojat që ke fituar në vendin tënd të origjinës. Për shembull, nëse je mjek ose infermier, mund të nevojitet që kualifikimi duhet të njihet së pari dhe më pas të aplikosh për të punuar në Itali.

Për të ndihmuar në këtë rrugëtim, ne të ItaliaHello ETS dhe Associazione Nosotras, në kuadër të projekt PER_LEI financuar nga Fondazione CR Firenze, kemi krijuar një udhëzues falas dhe në shumë gjuhë. Në këtë udhëzues do të gjeni informacione themelore: çfarë është një titull studimi, cilat janë dokumentet e nevojshme për të kërkuar njohjen e titullit tënd, cilat tituj mund t’i njohësh dhe te kush të drejtohesh.

Kliko këtu për të shkarkuar udhëzuesin falas >>> Toolkit-Shqip

 

Mund të interesojë

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!