Ligjet italiane

Është e rëndësishme të njohësh si janë të organizuara zyrat publike dhe si funksionon administrata e një vendi të ri. Në këtë seksion do të ndihmojmë të kuptosh se cilat zyra mund të nevojiten në jetën tënde të përditshme në Itali, si të bësh kërkesë për dokumente dhe shërbime dhe cilat janë aspektet kryesore të burokracisë italiane.
SPID

Çfarë është SPID dhe si ta marrësh

SPID, Sistema Pubblico di Identità Digitale, është sistem që të mundëson të futesh në kontakt me zyra të ndryshme të…

Zbulo më shumë >
Palazzo del comune

Zyrat publike

Zyrat publike janë zyrat vendore të qeverisë italiane dhe kanë shumë funksione të ndryshme. Ka zyra përgjegjëse për sigurinë e…

Zbulo më shumë >
Avvocato e cliente alla scrivania

Patrocinio a spese dello Stato: asistencë ligjore falas

Nëse ke nevojë për një avokat, por nuk ke të ardhura financiare të mjaftueshme, ke të drejtën e "patrocinio a…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!