Arsimi në Itali

Shkolla është shumë e rëndësishme për jetën e fëmijës tënd. Studimi dhe përballja me fëmijët e tjerë do ta ndihmojë atë të përshtatet më mirë në realitetin e ri dhe të gjejë mundësi më të mira pune. Por ndonjëherë është e vështirë të kuptosh se si funksionon organizimi i shkollës ose mund të kesh frikë se fëmija do të harrojë kulturën e origjinës. Kjo është një ndjenjë normale që mund të përjetojnë shumë njerëz të sapo ardhur në Itali. Në këtë seksion do të gjesh një sërë informacionesh të dobishme për të shoqëruar fëmijën gjatë shkollimit të tij.

Komunikimi shkollë – familje

Komunikimi i mirë shkollë-familje është i rëndësishëm sepse në këtë mënyrë prindërit mund të mësojnë për performancën arsimore të fëmijëve…

Zbulo më shumë >

Lingokids: Aplikacioni që ndihmon fëmijën tuaj të mësojë anglisht falas

Në të gjitha shkollat italiane, mësimi i anglishtes është i detyruar. Fëmijët zakonisht fillojnë të mësojnë anglisht në kopësht duke…

Zbulo më shumë >

Ndërmjetësimi gjuhësor dhe kulturor

Shumë shpesh ndodh që njerëzit që nuk flasin mirë një gjuhë kërkojnë ndihmë nga familjarët ose nga shoqëria. Gjithsesi, ekziston…

Zbulo më shumë >

Kostoja e shkollës

Shkollat publike në Itali menaxhohen nga shteti, kjo do të thotë se kostot për shkollat publike janë më të ulëta…

Zbulo më shumë >

Dëshiron të marrësh përditësime mbi shërbimet tona dhe informacionin e disponueshëm?

Regjistrohu për buletinin tonë dhe bëhu pjesë e Komunitetit ItaliaHello!